Konzumna jaja

Proizvodnja konzumnih jaja

Proizvodnjom konzumnih jaja, firma doo „Rakić Komerc“ počela je da se bavi 2003.godine.
Posjedujemo 4 farme za koke nosilje, ukupni kapacitet raspoređen u ovim farmam iznosi 150.000 koka nosilja. Opremljene su najsavremenijom tehnologijom, koja je usklađena sa standardima Evropske Unije. U svakom trenutku, kokice su pod veterinarskim nadzorim, jer želimo da im osiguramo što bolje uslove, a samim tim posredno se brinemo za dobrobit krajnjeg potrošača. Kompleks farmi se prostire na površini od 30.000 m2. Skupljanje jaja je automatsko i ona se po težini grupišu u sledeće klase: S, M, L , XL.

U okviru proizvodnog komleksa, nalazi se i farma za odgoj 18-nedeljnih kokica, ovaj objekat ima kapacitet odgoja 45.000 kokica. Trudimo se da proizvodni ciklus zatvorimo, jer se brinemo o malom piletu, hranimo ga našom hranom i od njega stvaramo visoko-produktivnu koku nosilju.
Trenutno pokrivamo tržište Bosne i Hercegovine, dijelom Srbije i Crne Gore.
U bliskoj budućnosti plan nam je da se proširimo i na tržište Evropske Unije.

Nudimo uvijek svježa jaja, odličnog kvaliteta, a dokaz tome jesu i mnogobrojne nagrade osvojene na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

 

Zašto su jaja dobra?

Picture1

Naime, jaja se odlikuju vrlo visokom hranljivom vrijednošću, jer sadrže relativno visok procenat proteina, minerala i vitamina. Odavno je poznata činjenica da su jaja nutritivno vrijedna namirnica, sa izuzetnim proteinskim profilom. Bjelance jajeta smatra se idealnim izvorom bjelančevina, jer sadrži sve aminokiseline u pravilnom (optimalnom) odnosu. Nadalje, od ukupnih masti u jajetu, više od polovine otpada na nezasićene masne kiseline. Jaja su i jako dobar izvor holina, luteina, željeza, riboflavina, folne kiseline, biotina, vitamina 12, vitamina D i vitamina E., B1, B6 Interesantno je da željezo u žumancetu jajeta, slično željezu u mesu, ima visoku bioraspoloživost, pa se preporučuje grupama konzumenata koje su u opasnosti od nedostatka željeza.

Jaja su i u komparativnoj prednosti u odnosu na druga hraniva animalnog porekla (mesa, mlijeka), pa i voća i povrća iz razloga što sadrže malo vode, te se na sobnoj temperaturi jaja mogu držati od dve do četiri nedelje.

Zato Vam mi nudimo jaja odličnog kvaliteta, uvijek svježa i bogata hranljivim materijama.

Hen_with_chicks Recept za život zdrav, jedno jaje svaki dan.Hen_with_chicks Recept za život zdrav, jedno jaje svaki dan.Hen_with_chicks Recept za život zdrav, jedno jaje svaki dan.Hen_with_chicks Recept za život zdrav, jedno jaje svaki dan.Hen_with_chicks Recept za život zdrav, jedno jaje svaki dan.